top of page

Nyhetsbrev hösten 2023

Hej alla kunder och samarbetspartners!


Vi vill ta tillfället i akt att tacka för en fantastiskt fin säsong och samtidigt passa på att berätta lite om vad vi har för tankar om hösten och vintern; Nyheter, produktuppdateringar mm.


Årets säljsuccé och "Premium Fitting Day"

Årets säljsuccé alla katergorier har varit BRAVA driverskaft, förmodligen sveriges mest sålda driverskaft i kategorin "exotiska skaft"! Det passar inte alla men väldigt många golfspelare och det är just det som har varit anledningen till framgången. Oerhört lätt att "fitta", direkt upplever kunden en högre hastighet på klubbhuvudet, men den stora grejen har varit dispertion, BRAVA går inte bara långt, det går väsentligt rakare än det mesta som finns på marknaden!


Hemligheten bakom framgången har varit alla "Premium fitting event" som vi har haft runt omkring i Sverige, där ni ÅF tillsammans med era kunder har fått uppleva BRAVA och fått det anpassat i längd, tippning och swingvikt. Dessa event är och kommer att vara basen i hur vi vill uppfattas och nå ut med våra premiumprodukter till er och era kunder.


Är du intresserad av att vi kommer till dig och kör ett event så hör av dig så hittar vi en tid!


Puttning, putterskaft & putterfitting.

Vi hoppas att ni känner som vi, att det har blivit ett helt annat fokus på och intresse kring puttning och putterfitting och att det är ett segment som man verkligen kan tjäna pengar på och snabbt få en nöjd kund! Många av er var på plats i Halmstad under årets PGA Summit och fick ta del av Paul Hurrions enorma kunskap och forskning runt puttning. Förhoppningsvis fick ni med er ny kunskap som ni praktiskt kunde använda er av i er dagliga verksamhet.

 • Minst 40% av slagen på runda sker med puttern.

 • Du vinner en tävling eller sänker ditt handicap på greenerna.

 • Historiens bästa spelare har alltid varit kända för sin puttning.

 • 8 av 10 golfare har valt sin putter på "känsla", inte genom en custom-fitting. Det omvända råder vad det gäller järnen och drivern. Varför? Här finns en jättepotential till att hjälpa kunderna till lägre scorer. För er att öka omsättning och lönsamhet, att positionera er och särskilja er från pris & volym marknaden!

 • "Det går fortare att sälja ett putterskaft än en bag!"

Ja, alla vet om vi om detta men varför är det inte fler som tar det på allvar och ser på det affärsmässigt? Vi vill inte slå in öppna dörrar men här finns bara vinnare, ni som handlare och pros, medlemmarna som sänker sitt hcp!

Vi lovar att om ni sätter det i system att en gång varannan vecka under en timma gå ut på övnigsgreenen med några demoputters, så kommer ni att över tid dubbla er omsättning på putters och putterfittings. Vi vet, för det finns kunder till oss och kollegor till er som har gjort det!


I och med att vi är agenter för Quintic Ball Roll System i Skandinavien, och om ni verkligen vill gå på djupet och nischa in er på Putterfitting, så kan vi genom vårt samarbete med Paul Hurrion och QBRS bli er partner. Hör av dig om du är intresserad, så snackar vi mer!Kommer det fler skaft från BGT?

Efter framgången med våra skaft så är det ju inte så svårt att räkna ut vad som ligger i pipen, den information som vi har fått från USA innebär att vi kommer att få se fler skaft, först ut är skaft till järnklubborna. När dessa kommer har vi tyvärr inget närmare datum på men om vi gissar så kanske det händer något till våren. I vilket fall som helst så skall det bli spännande att se då alla skaft hitintills har varit, revolutionerande och nyskapande.


Vad händer på tourerna?

PGA Touren: Genom att vår huvudman BGT USA under säsongen haft en man på USA tourerna så har det börjat att röra lite på sig med våra skaft bland tourspelarna, och då framför allt Stability putterskaft. Vi vet att Taylor Made's Tour-buss har skaft att erbjuda sina spelare och att det snackas mycket om våra skaft.


Ryder Cup: Vi vet också att 2 spelare, en europé och en amerikan, har varit på BGT's HQ i Texas och fått en putterfitting och skaft monterade. Bägge kommer att spela Ryder Cup i Rom om bara några dagar. Om de kommer att sätta Stability i spel återstår att se, men oerhört kul tycker vi! 

Sortiment 2024 (Länk till prislistan)

Stability Putterskaft

Vi vågar påstå att vi är världsledande vad det gäller putterskaft! Det finns inget annat putterskaft som är i närheten av att ha 1 grads torque i kombination med hög flexstyvhet, vilket innebär att Stability är det enda putterskaftet på marknaden som levererar putterhuvudet square och med konsekvent loft! Vi vet att träffbilden förbättras med 50% och längdkontrollen med 30% jämfört med ett traditionellt stålskaft.


Årets nyhet som vi har smyglanserat under sommaren är Stability ONE Tour spec vårt första helgrafitskaft med alla unika egenskaper som våra överiga Stability har. Enligt BGT USA så skall ONE ha "softest feel", Tour "softer feel" & Carbon "soft feel".


Från och med säsongen -24 erbjuder vi 4 olika Stability; Carbon, Tour2, Tour ONE & Tour2 Long:
 • Carbon (2195:-); finns i 4 olika färger, Guld, Silver, Röd & Blå. Tippen är som tidigare matt silver (satin), finns i tre storlekar; .355, .370, .390.

 • Tour2 (3295:-) finns som tidigare i Black & Fire, ny färg för i år är Cobalt. Alla Tour2 levereras med en mattsvart tipp, finns i tre storlekar; .355, .370, .390.

 • ONE Tour Spec (3395:-) Nyhet för i år, ett helgrafitskaft som endast passar i "plumber necks", ONE kommer i två storlekar, .355 & .370.

 • Tour2 Long (3495:-) finns i svart. Alla Tour2 Long levereras med en mattsvart tipp, finns i tre storlekar; .370, .390 & .410.


Putterpaket -24

Vi fortsätter med våra paket som vi gjort sedan starten. Syftet med paketen är att ni skall vara sorterade, det som man har hemma det säljer man, att ni skall ha bredd i sortimentet och vara attraktivare för konsumenten. Köper man paket så blir man premierad, ni får en bättre marginal men framför allt ni får ett mycket bättre kompletteringspris. Vi kommer att jobba med följande Stabilitypaket under -24:

 • Carbonpaket -24: Paketet innebär: 13% rabatt på basnettopriset, fria monteringstillbehör, samt 20% rabatt på ett demoskaft! Detta ger butiken en 37 % marginal. Startpaketet är fraktfritt, värde 125 SEK. Carbonpaketet kan endast köpas om man köpt eller köper Tour skaft och har dem i butikens sortiment. Paketet innehåller 12 skaft + 1 Demoskaft. Pris: 14 695:-

 • Startpaket -24: Paketet innebär: 12% rabatt på basnettopriset, fria monteringstillbehör, 4 st fria tippar. 2 extra Demoskaft med 20% rabatt. Detta ger butiken en 37 % marginal. Startpaketet är fraktfritt, värde 125 SEK. Paketet innehåller 10 skaft,plus 2 demoskaft tot 12 skaft. Pris: 18 250:-

 • Lilla paketet-24: Stability Lilla paketet-24, för den mindre shopen! Paketet innebär: 14% rabatt på basnettopriset, tippar i alla storlekar. Detta ger butiken en 36 % marginal. Paketet är fraktfritt, värde 150 SEK. Paketet innehåller 7 skaft ett av varje modell och färg! Pris: 9 630:-

 • Releasepaket Stability One & Cobalt 24: Paketet innebär: 12 % rabatt på basnettopriset, fria monteringstillbh, samt 20 % rabatt på ett ONE demoskaft. Detta ger butiken en 37 % marginal. Releasepaketet är fraktfritt, värde 125 SEK. Paketet innehåller 8 st. skaft. Pris: 13 800:-


 

BRAVA Driverskaft

Varför blir BRAVA sveriges mest sålda exotiska skaft på minder än ett år? Frågan skall man nog ställa till er PGA Pros och handlare, och den feed-backen vi har fått från er är:

 • "Siffrorna ljuger inte, skaftet går längre och rakare än allt annat."

 • "Oerhört lätt att fitta till spelaren."

 • "BRAVA passar inte alla spelare men väldigt många."

 • "BRAVA är som ett fint vin, det blir bara bättre och bättre ju mer man jobbar med det."

 • "Det är fascinerande att se hur träffbilden går ihop."

Nytt för -24 är BRAVA FW skaft, vilka vi smyglanserade under våren, det borde inte vara så svårt att övertyga de spelare som har köpt BRAVA att även byta ut sitt fw-skaft?


BRAVA Sierra Echo LTD Edition: Som tidigare så gillar BGT att släppa lite LTD edition designer, vi har lyckats få loss ett fåtal av Sierra Echo, gillar du det lika mycket som vi så tveka inte, köp innan de tar slut! Vi skickar med en head cover så länge lagret räcker.


BRAVA sortiment säsongen -24 :

Driver & FW paket -24

Vi fortsätter med våra paket som vi gjort sedan starten. Syftet med paketen är att ni skall vara sorterade, att ni har demoskaft hemma så att kunden kan prova, det som man har hemma det säljer man, att ni skall ha bredd i sortimentet och vara attraktivare för konsumenten. Köper man paket så blir man premierad, ni får en bättre marginal men framför allt ni får ett mycket bättre kompletteringspris. Vi kommer att jobba med följande BRAVA-paket under -24:

 • BRAVA Driverpaket -24: Paketet innebär: 16% rabatt på basnettopriset, 4 Demoskaft. Detta ger butiken en 37% marginal. Releasepaketet är fraktfritt, värde 300 SEK. Paketet innehåller 8 skaft, 4 till försäljning & 4 demoskaft. Pris: 17 750:-

 • BRAVA Sierra Echo Driverpaket -24: Paketet innebär: 18% rabatt på basnettopriset, 4 Demoskaft. Detta ger butiken en 37% marginal. Releasepaketet är fraktfritt, värde 300 SEK. Paketet innehåller 4 skaft, 2 till försäljning & 2 demoskaft. Headcover ingår så länge lagret räcker! Pris: 9 130:-

 • BRAVA FW-paket -24: Paketet innebär: 16% rabatt på basnettopriset, 4 Demoskaft. Detta ger butiken en 37% marginal. Releasepaketet är fraktfritt, värde 300 SEK. Paketet innehåller 8 skaft, 4 till försäljning & 4 demoskaft. Pris: 16 200:-


 

OM BGT SCANDINAVIA AB


BGT Scandinavia AB grundades 2020 och är leverantör i golfbranschen, vår mission är att hjälpa och inspirera den seriösa golfaren till lägre score. BGT Scandinavia har agenturen och distribuerar golfskaft från Breakthrough Golf Technologies; Stability Putterskaft, BRAVA Driverskaft & ZNE Wedgeskaft i norra Europa.

Våra marknader är Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Holland, Tyskland Österrike & Schweiz.


Utöver Breakthrough Golf Technologies produkter har BGT Scandinavia sälj och marknadsansvaret för Quintic Ball Roll™ system i Skandinavien. Quintic BRS är det världsledande systemet för putter-fitting & putteranalys och används av alla de ledande tillverkarna av putters, samt några av världens mest välrenommerade putter-coacher.


DISTRIBUTION & PARTNERSKAP MED PGA SWEDEN


BGT Scandinavia AB är sedan starten partner till PGA Sweden, och BGT's skaft är utvalda som PGA Official Products. BGT Scandinavias produkter distribueras via PGA Pro’s och deras shoppar, samt fristående ”Club-fitters”


”Vi anser att PGA är en av de viktigaste kanalerna då de besitter den senaste kunskapen och har en oöverträffad närhet till spelet, banan och konsumenten. Vi är oerhört stolta och glada att redan från starten av BGT Scandinavia att få vara en partner till PGA Sweden, och att våra skaft från BGT har blivit utvalda som ”Official Product”. Det känns väldigt naturligt för oss att ha en direkt dialog med det kunskapscentrum som PGA och dess medlemmar innebär.” Säger Mats-Ola Andreasson


”Ett av PGA:s syften är att verka för golfen och golfarnas bästa. Vi gör det genom en rad olika områden där en kompetent, engagerad, passionerad medlemskår av Golf Pro’s är en av nycklarna. En modern och rätt anpassat utrustning är en annan viktig framgångsfaktor för att golfarna skall ha glädje och framgång i sin golf. BGT Scandinavias produkter är mycket intressant för golfmarknaden och kommer att hjälpa både PGA Pro’s i deras arbete att hjälpa golfare till bättre och roligare golf, men även våra Tour-spelare. Vi är glada över vårt partnerskap med BGT Scandinavia och BGT's produkter.” Säger Johan Hampf, VD PGA Sweden.VIDARE INFORMATION, LÄNKAR SAMT PRESSMATERIAL


Vänligen kontakta Mats-Ola Andreasson 0730–895943, info@bgolftech.se


Breakthrough Golf Technology Scandinavia AB


Fyrunga Bjertorps Egendom 2B - SE-53591 KVÄNUM - info@bgolftech.se
56 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page