top of page

Press release


Bjertorp 11 Januari


2021

PRESSRELEASE


NYTT PUTTERSKAFT FRÅN NY LEVERANTÖR

BGT Scandinavia AB är det nystartade bolaget i golfbranschen som har fått agenturen för Breakthrough Golf Technologies produkter i norra Europa; Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Bolaget har också distributionsrätt i Holland, Tyskland och Österrike. Personerna bakom BGT Scandinavia har över 40 års erfarenhet av distribution och försäljning, bland annat inom sportbranschen.

”Vi fick förfrågan av BGT LLC under hösten 2019 och blev väldigt intresserade. Det tog en avsevärd tid att planera och förhandla men nu är vi redo att trycka på knappen. Vår mission med BGT Scandinavia är att hjälpa och inspirera den seriösa golfaren till lägre score”, säger bolagets VD och tillika en av de två grundarna Mats-Ola Andreasson och fortsätter; ”Som född och uppvuxen i sportbranschen så är det få gånger som jag har fått uppleva en produkt som så fundamentalt har förbättrat och förändrat förutsättningarna för utövaren oavsett nivå, som just Stability Shaft. När vi har varit ute och visat skaftet så har det blivit en succé från första putten, både för motionsgolfaren och de mer professionella. Mottagandet har varit fantastiskt.”


INGEN UTVECKLING AV PUTTERSKAFT PÅ 50 ÅR!

När personerna bakom BGT LLC började analysera produkterna i golfbranschen så fann man att just putterskaftet var eftersatt när det gäller utveckling. Branschen har istället fokuserat på putterhuvuden som har blivit större och tyngre. ”Putterskaftet har inte förändrats på över 50 år, det är ett enkelt stålrör. Under åren har designen på klubbhuvuden för putters utvecklats och blivit dramatiskt tyngre. Det har resulterat i skaft som inte är stabila eller tillräckligt starka för att hindra tyngre, avancerade putterhuvuden från att påverka skaftet att oscillera, böja och vrida sig. Faktum är att den starkaste delen av putterskaftet är under händerna, där den gör minst nytta. Den svagaste delen är nära klubbhuvudet”, säger Blair Philip, VP R&D BGT LCC.
REVOLUTIONERANDE

Stability Tourskaftet är designat med BGT’s patenterade ”Advanced Materials Technology”, en vetenskapligt beprövad plattform som ger ett ”square” klubbhuvud för bättre längdkontroll och mindre avvikelse sidledes och är i dag det snabbaste växande putterskaftet på alla tourer!

Stability Shaft är revolutionerande både genom sin patenterade konstruktion och det resultat som skaftet uppvisar. ”Vi kan både genom interna och externa tester i USA visa att spelaren förbättrar sin puttning med minst 10%. Det motsvarar i genomsnitt tre till fyra slag per runda”, säger Mats-Ola Andreasson.

DISTRIBUTION & PARTNERSKAP MED PGA SWEDEN

Stability Shaft kommer att distribueras via PGA Pros och deras shoppar.

”Vi anser att PGA är den viktigaste kanalen då de besitter den senaste kunskapen och har en oöverträffad närhet till spelet, banan och konsumenten. Vi är oerhört stolta och glada att redan från starten av BGT Scandinavia att få vara en partner till PGA Sweden, och att Stability Shaft har blivit utvald som ”Official Product”. Det känns väldigt naturligt för oss att ha en direkt dialog med det kunskapscentrum som PGA och dess medlemmar innebär.” Säger Mats-Ola Andreasson

”Ett av PGA:s syften är att verka för golfen och golfarnas bästa. Vi gör det genom en rad olika områden där en kompetent, engagerad, passionerad medlemskår av Golf Pros är en av nycklarna. En modern och rätt anpassat utrustning är en annan viktig framgångsfaktor för att golfarna skall ha glädje och framgång i sin golf. BGT Scandinavias produkt Stability Shaft är mycket intressant för golfmarknaden och kommer att hjälpa både PGA Pros i deras arbete att hjälpa golfare till bättre och roligare golf, men även våra Tour-spelare. Vi är glada över vårt nya partnerskap med BGT Scandinavia och produkten Stability Shaft”. Säger Johan Hampf, VD PGA Sweden.

För de som inte kan ta sig till en PGA Pro så finns möjligheten att beställa skaftet med montering på BGT’s hemsida. Konsumentpriset för Stability Tour kommer att vara 2 495 SEK.

BGT SCANDINAVIA

Bolaget grundades 2020 har sitt säte på Bjertorp utanför Vara i Västergötland. Mats-Ola Andreasson är VD och är den som är operativ utav de två ägarna.

VIDARE INFORMATION SAMT PRESSMATERIAL

Vänligen kontakta Mats-Ola Andreasson 0730–895943, info@bgolftech.se

Breakthrough Golf Technology Scandinavia AB

Fyrunga Bjertorps Egendom 2B - SE-53591 KVÄNUM - info@bgolftech.se www.breakthroughgolftech.se


Mats-Ola Andreasson VD BGT Scandinavia AB Johan Hampf, VD PGA Sweden

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page