top of page

PRESSRELEASE ZEN GREEN STAGE

GOLF’S MOVING FLOOR – ZEN GREEN STAGE

BGT Scandinavia AB har den 26 oktober tecknat ett nytt distributörssavtal med Zen Green Stage Ltd om att sälja och marknadsföra deras produkt och system Zen Green Stage® i Sverige .


Zen Green Stage Ltd är ett brittiskt företag som utvecklar & tillverkar rörliga golv specifikt för golf.


Zen Green Stage® kan användas såväl inomhus som utomhus. Zen Green Stage® vänder sig främst till:

  • Putter fitters: När man är beroende av att kunna skapa ett golv helt utan fall.

  • Inomhus träning: När man vill skapa en putting-yta så lik en utomhusgreen som möjligt, med fall; höger, vänster, uppför eller nerför samt dessa i kombination, det finns ju få puttar utan fall i verkligheten!

  • Simulatorgolf: Tänk dig att spela en runda simulatorgolf och golvet anpassar sig automatiskt till den banan du spelar och slaget eller puttern du skall slå! Zen Green Stage® kommer att kunna användas med några av de ledande simulatortillverkarna i världen!

  • Studios: För att kunna träna på att slå alla möjliga typer av slag som inte bara är från en plan yta!

”Vi söker kontinuerligt efter produkter och tillverkare som vi kan addera till vår portfölj och som på ett naturligt sätt stärker vårt erbjudande till marknaden, hjälper våra kunder att utvecklas och göra mer och bättre affärer. Zen Green Stage® är precis som Breakthrough Golf Technologies Stability Shaft och Quintic Ball Roll™ banbrytande och världsledande inom respektive område och stärker vår position på marknaden inom puttning & putter-fitting” Säger Mats-Ola Andreasson, VD BGT Scandinavia AB, och fortsätter.


”Vi ser en mycket stark tillväxt och investeringsvilja från klubbar och företag att skapa och bygga upp studios och simulatorgolf i Sverige, och vi är helt övertygade att kunderna när de väl fått provat, så vill de mycket hellre spela på ett rörligt golv från Zen Green Stage® än ett traditionellt plant underlag.”


”Under införsäljningen av Stability 2021 och genom vårt partnerskap med PGA Sweden har vi märkt att puttning och putterfitting blir mer och mer intressant för PGA prona. På samma sätt som den seriöse golfaren idag gör en customfitting vid köp av nya klubbor, så är vi övertygade om att putterfitting blir och bör vara en naturlig del i den processen då puttning är 45% av en golfrunda. I samband med att vi förhandlade med Quintic Ball Roll™ så började vi undersöka marknaden för på Putter-golv och kom på så sätt i kontakt med Zen Green Stage®.” Säger Mats-Ola Andreasson, VD BGT Scandinavia AB.


OM ZEN GREEN STAGE LTD

World-class innovation and technology.

Zen’s mission is to enrich your golf, and to better enjoy all the health benefits the sport has to offer.

Zen Green Stage® creates a variable playing surface on which you can express your youthful curiosity and playfulness, leading to discovery and improvement.

It prepares you for the golf course like no other indoor practice environment can.


Nick Middleton the founder

Zen Golf founder Nick Middleton is a Tour putting coach, creator of the revolutionary Zen Oracle putter, and the Zen Green Stage®.

The 2021 connected Zen Green Stage® helps golfers recreate any makeable putt on the planet and play off sloping lies and is the latest ground-breaking product from this ambitious and talented team.


OM BGT SCANDINAVIA AB

BGT Scandinavia AB grundades 2020 och är leverantör i golfbranschen, vår mission är att hjälpa och inspirera den seriösa golfaren till lägre score. BGT Scandinavia har valt att specialiserat sig på produkter och tjänster inom puttning och putteranalys. BGT Scandinavia är distributör för Zen Green Stage® i Sverige, sälj och marknadsansvar för Quintic Ball Roll® system i Skandinavien, distributör för Breakthrough Golf Technologies produkter i norra Europa; Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island, samt distributionsrätt i Holland, Tyskland Österrike & Schweiz. Personerna bakom BGT Scandinavia har över 40 års erfarenhet av distribution och försäljning, bland annat inom sportbranschen. BGT Scandinavia AB är sedan starten partner till PGA Sweden, och Stability putterskaft är utvald som PGA Official Product.


VAD ANDRA HAR SAGT OM ZEN GREEN STAGE®

“The Zen Green Stage has joined launch monitors as one of the essentials for the modern golf studio.”

Phil Kenyon, Tour Putting Coach


“Zen Green Stage is great practice. It’s the business.”

Ian Poulter, Ryder Cup golfer, Zen Green Stage owner


“Nowadays you should be designing your studio around Zen Green Stage. No-one else out there has a product that can do this.”

Tim Cutshall, IA Sports, Golf Academy Designer.


“Just as launch monitors have become universal, within a few years the Zen Green Stage will be everywhere.”

Jon Karlsen, Tour Putting Coach


“The Zen Green Stage’s phenomenal flexibility only really becomes apparent once you have had it installed.”

Rhys Beecher, Education City Golf Club, Qatar


“The Zen Green Stage is the final piece of the jigsaw. No other technology has its capabilities. I now give better lessons simply because I have the Green Stage. In this respect, it’s priceless.”

Phil Kenyon, Tour Putting Coach


“Now we have Zen Green Stage, our putter sales are 100% up on last year.”

John McDonald, PGA Head Professional


“We are here to make golfers better. Zen Green Stage now plays a valuable role in that process.”

Craig Allan, Sea Island, Georgia


“It is a pleasure to work with the Zen Green Stage team. It is easy to use, reliable and scientifically- proven. We use it to give analysis and professional insight to Sky viewers on live broadcasts.”

Jason Wessely, Head of Golf, Sky Sports


“The Zen Green Stage adjustable playing surface fundamentally improves golf practice and tuition.”

Nick Middleton, FounderPARTNERSKAP MED PGA SWEDEN

”Vi anser att PGA är en av de viktigaste kanalerna då de besitter den senaste kunskapen och har en oöverträffad närhet till spelet, banan och konsumenten. Vi är oerhört stolta och glada att redan från starten av BGT Scandinavia att få vara en partner till PGA Sweden, och att Stability Shaft har blivit utvald som ”Official Product”. Det känns väldigt naturligt för oss att ha en direkt dialog med det kunskapscentrum som PGA och dess medlemmar innebär.” Säger Mats-Ola Andreasson


”Ett av PGA:s syften är att verka för golfen och golfarnas bästa. Vi gör det genom en rad olika områden där en kompetent, engagerad, passionerad medlemskår av Golf Pro’s är en av nycklarna. En modern och rätt anpassat utrustning är en annan viktig framgångsfaktor för att golfarna skall ha glädje och framgång i sin golf. BGT Scandinavias produkt Stability Shaft är mycket intressant för golfmarknaden och kommer att hjälpa både PGA Pro’s i deras arbete att hjälpa golfare till bättre och roligare golf, men även våra Tour-spelare. Vi är glada över vårt nya partnerskap med BGT Scandinavia och produkten Stability Shaft”. Säger Johan Hampf, VD PGA Sweden.VIDARE INFORMATION, LÄNKAR SAMT PRESSMATERIAL

Vänligen kontakta Mats-Ola Andreasson 0730–895943, info@bgolftech.se

Breakthrough Golf Technology Scandinavia AB

Fyrunga Bjertorps Egendom 2B - SE-53591 KVÄNUM - info@bgolftech.se


17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page